تیتر اخبار

آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد ماه تجاوز به زن جوان برای فرار از بدهی سنگین جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت ۱۳۰ ساختمان مسکونی و تجاری امام زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان جوانی که رفیقش را به خاطر گاز زدن همبرگرِ دوست دخترش کُشت سینماها عصر جمعه تعطیل می‌شوند بازداشت ۳ نفر در پرونده فوت یک پزشک چای سنواتی هر چه سریع باید تعیین تکلیف شود آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه پیش فروش ۶ محصول پرطرفدار سایپا در اردیبهشت ۱۴۰۳ درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه جزئیات طرح جدید فروش سایپا اعلام شد استقرار هوای خنک تا چهارشنبه در گیلان آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور؟! نجات مرد ۳۸ ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان راه اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها درگیلان استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان جزئیات جدید از ممنوعیت خرید و فروش امتیاز مسکن ملی قایقران گیلانی المپیکی شد سامانه بارشی در راه گیلان رتبه نخست گیلان در تولید مرغ اجداد در کشور عملیات «وعده صادق» نشان داد رژیم صهیونیستی سست‌تر از آن چیزیست که دنیا فکر می‌کند تمدید مهلت بیمه محصولات باغی گیلان مسعود اسکویی پیشکسوت ورزش و رادیو درگذشت

0

ورود ۴ واکسن ایرانی به سبد واکسیناسیون تا یک ماه آتی/برنامه‌ریزی ۴۸ روزه برای اتمام واکسیناسیون

  • کد خبر : 13526
  • ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
ورود ۴ واکسن ایرانی به سبد واکسیناسیون تا یک ماه آتی/برنامه‌ریزی ۴۸ روزه برای اتمام واکسیناسیون

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به صدور مجوز واکسن‌های فخرا، نورا، اسپایکوژن و پاستور و اضافه شدن این چهار واکسن به سبد واکسیناسیون کشور تا یک ماه آینده، در عین حال از برنامه ریزی ۴۸ روزه برای اتمام واکسیناسیون در کشور خبر داد.

دکتر علیرضا رییسی درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور، گفت: مدیریت کرونا را در شرایط بسیار سختی انجام دادیم. در حال حاضر با فراهم شدن واکسن، فضا بسیار مناسب شده و اعتماد مردم بسیار تامین شد.

تزریق ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دُز واکسن طی ۳ روز 

وی افزود: از آنجایی که اعتماد عمومی در حال افزایش است، چند موضوع مهم در زمینه واکسیناسیون وجود دارد؛ اول سرعت واکسیناسیون است که خدا را شکر وضعیت خوبی در این زمینه داریم. به طوری که از شنبه تا دوشنبه حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار دُز تزریق واکسن داشتیم. این عدد واقعا عدد بسیار قابل توجهی است. ان‌شاءالله اگر با همین سرعت پیش رویم می‌توانیم میزان بالایی واکسن تزریق کنیم و فکر نمی‌کنم هیچ کشوری بتواند در هفته بالای ۶ میلیون دوز واکسن تزریق کند. بنابراین  یکی از نکات این است که باید در زمینه تامین واکسن و انجام واکسیناسیون کار کنیم.

رییسی ادامه داد: تا یکم تیر ماه ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار دز واکسن تزریق کرده بودیم، اما اکنون به ۳۸ میلیون دز تزریق واکسن رسیده‌ایم. هنوز شهریور هم تمام نشده و این سرعتی که وجود دارد بسیار ارزشمند است.

چین بالای یک میلیارد دز “سینوفارم” تزریق کرده است

واکسیناسیون اثربخش بوده است

وی با اشاره به نکاتی که در زمینه واکسیناسیون باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی بحث کیفیت واکسن‌ است؛ در حال حاضر همانطور که می‌دانید نزدیک به ۷۰ درصد واکسن‌های ما، واکسن سینوفارم است. واکسنی که از کشور چین وارد و تزریق می‌کنیم. یادمان باشد که خود کشور چین بیش از یک میلیارد دز از این واکسن استفاده کرده است. در بحث کیفیت ما حتما نیاز داریم که اطلاع‌رسانی کنیم. اتفاقا سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که بهترین واکسن، اولین واکسنی است که به دست شما می‌رسد. یکی از واکسن‌های مورد تاییدی هم که در دنیا وجود دارد، واکسن سینوفارم است و نتیجه خوبی هم از آن دیده‌ایم.

رییسی گفت: باید توجه کرد که ۸۸ درصد افراد بالای ۶۰ سال در کشور واکسن تزریق کرده‌اند. این آمار به این معناست که ۱۲ درصد از افرد ۶۰ سال به بالا واکسن تزریق نکرده‌اند. حال باید بدانیم که ۷۴ درصد مرگ و میرهای ما در این سن، مربوط به همین ۱۲ درصدی است که واکسن تزریق نکرده‌اند. این موضوع اثربخشی واکسن را نشان می‌دهد.

ورود ۴ واکسن ایرانی در سبد واکسیناسیون؛  تا یک ماه دیگر

وی با انتقاد از برخی هجمه ها نسبت به واکسن داخلی، گفت: زیرا واکسن داخلی ما دارد سرعت می‌گیرد و مجوزهای سایر واکسن‌ها مانند فخرا، نورا، اسپایکوژن و پاستور صادر شده و فکر می‌کنم یک ماه دیگر این‌ها وارد بازار خواهند شد و وارد سبد واکسیناسیون‌مان می‌شوند.

رییسی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن برکت در کشور تزرق کرده‌ایم، گفت: میزان عوارض احتمالی این واکسن در مقایسه با واکسن‌های خارجی اعم از فایزر، مدرنا و… واقعا عارضه بسیار پایینی است. حال عده‌ای در داخل هم نمی‌خواهند قبول کنند که واکسن برکت، واکسن خوبی است. در حالیکه واکسن داخلی‌مان، بسیار واکسن خوبی است.  

واکسیناسیون “متنوع” در ایران

رییسی افزود: بحث دیگری که پیش‌بینی می‌کنم یک تا دو ماه دیگر مورد بحث قرار می‌گیرد، درباره تنوع واکسن‌ها است. به هر حال واکسن ها پلتفرم های مختلفی مانند ویروس ضعیف شده یا کشته شده، MRNA و … دارند. اتفاقا واکسن‌های داخلی‌مان هم از پلتفرم‌های مختلف است و در آینده می‌توانیم بر روی این موضوع مانور دهیم که اتفاقا انواع واکسن را داریم در داخل تولید می‌کنیم که ان شاءالله در دسترس قرار می گیرد.

وی گفت: نکته بعدی که به نظرم یک مقداری باید شفاف‌تر درباره آن صحبت کنیم، این است که تنها واکسن هایی که منشاء آن آمریکا و انگلیس است، منع ورود به کشور دارند. واکسن مدرنا، فایزر آمریکا و آسترازنکا انگلیس بوده که ما واردات این واکسن‌ها را از کشورهای دیگری که آن‌ها را تولید می‌کنند، داریم و هیچ منع وارداتی نداریم. همین الان آسترازنکا را وارد می‌کنیم که ساخت کره جنوبی و ژاپن است و استفاده می‌شود و موردی هم ندارد. بنابراین در این زمینه هم باید اعلام کنیم که هیچ منعی برای واردات واکسن‌ها وجود نداشته و ندارد و اگر منشاء آن از آمریکا و انگلیس نباشد، هیچ منعی ندارد.

واکسیناسیون “هوشمند” علیه کرونا در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: نکته دیگری که در زمینه واکسیناسیون وجود دارد، در زمینه واکسن گروه‌های مختلف است. ما واقعا واکسیناسیون هوشمند در کشور انجام دادیم. درست است که سن واکسیناسیون به ۴۰ سال رسیده و برخی استان‌ها هم ۳۰ سال را انجام می‌دهند. وزیر بهداشت هم دستور دادند که در روستاها، واکسیناسیون افراد ۱۸ سال به بالا را آغاز کنیم که در همه روستاهای ما افراد ۱۸ سال به بالا دارند واکسن را دریافت می‌کنند. همچنین در جزایر هم افراد ۱۸ سال به بالا واکسینه شدند و در عشایر هم افراد ۱۸ سال به بالا واکسن را دریافت کرده‌اند. همچنین گروه‌های شغلی پرخطر مانند صنایع، بحث تولید و گروه‌های آسیب‌پذیر بدون محدودیت سنی واکسینه شدند.

واکسیناسیون دانشجویان؛ بدون محدودیت

رییسی اظهار کرد: در حال حاضر دو گروه که هدفمند برای واکسیناسیون به سراغ‌شان رفتیم؛ اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان بودند که واکسیناسیون اساتید تقریبا تمام شده است. واکسیناسیون دانشجویان هم آغاز شده و در این هفته با سرعت بسیار خوبی پیش می‌رود. باید توجه کرد که در سطح کشور سه میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو داریم که بدون محدودیت دارند واکسن تزریق می‌کنند. زیرا ما باید مراکز علمی‌مان را بازگشایی کنیم. در شرایطی که دانشجو و استاد واکسن تزریق کرده‌اند، با رعایت پروتکل‌های مناسب می‌توان بازگشایی را انجام داد.  

جزئیات واکسیناسیون دانش آموزان

رییسی ادامه داد: ما یک برنامه بسیار خوبی با دستور وزیر بهداشت برای واکسیناسیون دانش‌آموزان  انجام می‌دهیم که بعدا اعلام می شود. ما یا از منشاء واکسنی که از کوبا است یا واکسن سینوفارم را برای بررسی واکسیناسیون کودکان استفاده می کنیم. حتی اکنون مستنداتی آمده که همین واکسن سینوفارمی که داریم تزریق می‌کنیم، برای کودکان سه تا ۱۸ سال هم کاملا ایمن است و می‌توانیم کودکان و کل دانش‌آموزان را واکسینه کنیم. علاوه بر این واکسن داخلی خودمان، یعنی واکسن برکت هم مدارکش رسیده که مطالعه بالینی‌اش در این زمینه آغاز شود و مجوز واکسیناسیون دانش‌آموزان را دریافت کند.

برنامه ریزی برای بازگشایی مدارس

وی گفت: علاوه بر این ما اعلام آمادگی کردیم که حتی برای والدین دانش‌آموزان هم که طبق برآورد ما بالغ بر ۲۰ میلیون نفر هستند، واکسن تزریق کنیم. در عین حال تزریق واکسن به رانندگان سرویس مدارس را هم در برنامه داریم. بعد از واکسیناسیون همه اینها اعم از معلمان، رانندگان سرویس ها، دانش آموزان و والدین شان، می‌توان مدرسه را باز کرد و مشکلی هم ایجاد نمی‌شود.

فقط در تهران باید ۲۰ میلیون دز واکسن تزریق کنیم

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه صحبت‌هایش گفت: نکته دیگری هم وجود دارد و آن اینکه قبلا کشور ما را در زمینه موج‌های مختلف و واکسن با سایر کشورها مقایسه می‌کردند. در حالی که اکنون ما باید این مقایسه را انجام دهیم و دست را پیش بگیریم؛ حجم کاری که طی این دو ماه انجام شده، با هر کشوری اروپایی و هر کشور دیگری که می‌خواهید مقایسه کنید. به عنوان مثال ما فقط در تهران باید ۲۰ میلیون واکسن تزریق کنیم.

برنامه ریزی ۴۸ روزه برای اتمام واکسیناسیون

وی گفت: ما در تهران ۱۱۷ مرکز تجمیعی تزریق واکسن داریم که واقعا به جرات می‌گویم که از این تعداد، ۱۰۰ موردش هیچ مشکلی ندارند. فقط چند مرکز مشکل دارد که با برنامه‌ریزی که انجام دادیم کار را درست می‌کنیم. ظرفیت واکسیناسیون‌مان در کشور بالاست و میزان واکسنی که تا پایان مهر به دست‌مان می‌رسد، قابل توجه است. چند روز قبل نشستی با کارشناسان خودمان داشتیم و برای واکسیناسیون یک برنامه ریزی ۴۸ روزه انجام دادیم و اعلام کردیم که فرض کنید می‌خواهیم واکسیناسیون را ظرف ۴۸ روز تمام کنیم. حال بر این اساس چه میزان واکسن و چه تعداد تیم نیاز داریم تا کار را تمام کنیم. وقتی به توان کشور برای تامین و تزریق واکسن نگاه می‌کنیم، این اقدامات کاملا قابل انجام است و انجام هم خواهد شد.

لینک کوتاه : https://gilanpishro.ir/?p=13526

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

گزارش خبری از نگاه دوربین شما

۰۶
خرداد
مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

۲۲
دی
آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛آتش سوزی گسترده ای که از ساعت ها پیش‌ در مرز ایران و‌ جمهوری آذربایجان در حال وقوع است ازسمت جمهوری آذربایجان به سمت گیلان در حرکت است.

گزارش ویژه

۰۹
آذر
بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

مخاطب زیاد تاکسی‌های اینترنتی باعث شده که قیمت گذاری‌ها نجومی شود و رانندگان هم از حق و حقوقی بهره‌مند نشوند.

۲۹
شهریور
دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی همچنان در مسیر گرانی و خرید خودروهای‌خارجی هم برای بسیاری به رویایی‌دست‌نیافتنی تبدیل شده‌است. در این‌میان برخی‌جوانان و افراد برای پیشبرد کسب‌ و کارشان یا دوردورکردن با خودروهای‌ لاکچری‌ و لوکس به‌ سراغ‌«اجاره»‌ یا «رنت» خودرو می‌روند و میلیون‌ها تومان بابت آن می‌پردازند.

۱۰
شهریور
شیوع پدیده گراز خوری

شیوع پدیده گراز خوری

گراز هم مانند سایر گونه‌های حیات‌وحش به دست انسان شکار می‌شود و بهانه این شکار، بیشتر جلوگیری از تخریب باغ‌ها و مزارع است حال آنکه خوردن گوشت این حیوان هم به دلایل قبلی اضافه شده است.

گیلان پیشرو در شهرستانها

آخرین اخبار

۱۳
اردیبهشت
آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد ماه

آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد ماه

استاندار گیلان، خواستار افتتاح طرح های سالم سازی دریا از اول خردادماه شد و اضافه کرد: فرمانداران حتما طرح‌های سالم‌سازی منطقه خود را ساماندهی و آسیب‌شناسی کنند.

۱۳
اردیبهشت
بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت

بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت

مدیر کل صمت گیلان گفت: ۱۴۰ طرح نیمه تمام صنعتی در استان برای ورود به چرخه تولید و خرید مواد اولیه نیازمند تسهیلات و تامین منابع ارزی هستند.

۱۳
اردیبهشت
۱۳۰ ساختمان مسکونی و تجاری امام زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت

۱۳۰ ساختمان مسکونی و تجاری امام زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت

فرماندار شفت گفت: آتش سوزی بامداد امروز از یک نانوایی تعطیل درمنطقه آغاز و به واحد‌های دیگر سرایت کرد.