پژوهشگر در بررسیهای میدانی که در مناطق جنوبی کشور داشته با چند نفر از شکارچیان گراز گفتوگوهایی انجام داد.
«حسن»، یکی از شکارچیان میگوید: «این گراز را خودمان شکار کردهایم، گوشت خوبی دارد، چند روز در یخچال فریز کردهایم تا میکروبهایش از بین برود. یک گراز شکار میکنیم و یک ماه از گوشت آن استفاده میکنیم، مگر با این گران شدن میشود گوشت گوسفند خورد؟»
یکی دیگر از شکارچیان در مورد شیوه شکار گراز توضیح میدهد: «باغهای دهخیر در داراب پُر از گراز است؛ صاحب باغ هم از خدایش است که کسی پیدا شود و این گرازها را شکار کند. این محمود را میبینی، بعضی وقتها گوشت گراز به رستورانها میفروشد».
محمود میگوید: «خب چه کار کنم، وقتی صاحب رستوران حاضر است هر گوشتی به خورد مشتری بدهد من هم میفروشم.»
از او میپرسم چطور و چند؟ و جواب میدهد: «گراز را قصابی می کنیم. هر کدام بالای ۲۰ کیلو گوشت دارند. هر کیلویی معمولاً بالای ۶۰ هزار تومان فروش میرود. بهتر از کارگری است.»
در برخی از کشورها خوردن گوشت گراز بسیار متداول است. شکار و خوردن گوشت گراز یا خوک به دلیل همهچیزخوار بودن این حیوان ضررهای زیادی مانند انگل برای بدن انسان دارد. به همین دلیل در دین اسلام مصرف گوشت گراز یا خوک حرام اعلام شده است.
برای جلوگیری از کشتار گونههای حیات وحش کشور از گراز گرفته تا سایر حیوانات، جریمههای نقدی در نظر گرفته شده که به نظر میرسد بازدارندگی چندانی ندارد.