به نقل از پایگاه خبری گیلان پیشرو، مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت : مایه کوبی دام ، توزیع دارو ، قرنطینه و مراقبت فعال از اقدامات کنترلی و پیشگیرانه از شیوع انواع بیماری های دامی است که دامپزشکی انجام می دهد.
سهراب عاقبتی با بیان اینکه آموزش به گروه های هدف در زمینه بیماری های دامی به ۲ شیوه : برگزاری کلاس های آموزشی و هنگام انجام عملیات ارائه می شود افزود : این آموزش ها برای بهره برداران صنعتی آکادمیک و برای روستاییان چهره به چهره انجام می شود.
وی با اشاره به وجود حدود 805 بیماری مشترک بین انسان و حیوان گفت : برخی از این بیماری ها با لمس حیوان بیمار به انسان منتقل می شود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان افزود : مراکز و کارخانجات تحت نظارت دامپزشکی ابتدا با دریافت موافقت نامه اصولی ، پروانه تاسیس و سپس در صورت داشتن سامانه های بهداشتی ، پروانه بهداشتی بهره برداری دریافت کرده و شروع به فعالیت می کنند.
سهراب عاقبتی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا ، در مراکز دارای پروانه دامپزشکی دام زنده عرضه نمی شود گفت : در صورت بروز تخلف در مراکز تحت نظر دامپزشکی ، ابتدا برای مالک مرکز اخطار و درصورت بی توجهی ، حکم قضایی صادر می شود.
وی با اشاره به احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل پاییز افزود : پارسال حدود ۱۳ کانون این بیماری در گیلان شناسایی و طیور آن نواحی معدوم شد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه از سال ۹۷ برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ، گله های طیور مادر ، اجداد و تخم گذار واکسینه می شوند گفت : در استان گله تخم گذار نداریم اما طیور اجداد و مادر در مقابل این بیماری واکسینه می شوند.
سهراب عاقبتی در ادامه به بیماری تب کریمه گنگو به عنوان بیماری شاخص مشترک بین دام و انسان اشاره کرد و افزود : این بیماری در کمین کسانی است که با دام و فرآورده های دامی سروکار دارند.
وی همچنین از تشکیل کارگروه بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان در استانداری به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و در شهرستان ها به ریاست فرمانداران خبر داد و گفت : در این کارگروه ، مکان هایی برای جمع آوری سگ های ولگرد ، واکسیناسیون و عقیم سازی آنها تعیین می شود.