تیتر اخبار

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه جزئیات طرح جدید فروش سایپا اعلام شد استقرار هوای خنک تا چهارشنبه در گیلان آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور؟! نجات مرد ۳۸ ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان راه اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها درگیلان استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان جزئیات جدید از ممنوعیت خرید و فروش امتیاز مسکن ملی قایقران گیلانی المپیکی شد سامانه بارشی در راه گیلان رتبه نخست گیلان در تولید مرغ اجداد در کشور عملیات «وعده صادق» نشان داد رژیم صهیونیستی سست‌تر از آن چیزیست که دنیا فکر می‌کند تمدید مهلت بیمه محصولات باغی گیلان همراه داشتن کدام داروها در حج و عمره ممنوع است؟ سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان ثبت سفارش کتاب های سال تحصیلی جدید آغاز شد

0

مردم عادی، پشت درهای فیلترینگ طرح مجلس

  • کد خبر : 10877
  • ۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۹:۴۹
مردم عادی، پشت درهای فیلترینگ طرح مجلس

با اینستاگرام، یاهو، گوگل مپ و واتس‌ اپ خداحافظی کنیم؟

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیش رو ، به‌علت تحریم‌ها و FATF، درصورت تصویب طرح جنجالی مجلس برای اینترنت، مردم عادی شاهد فیلترینگ بسیار گسترده‌ای خواهند بود.

براساس یکی از مواد طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی»، خدمات پایه کاربردی اثرگذار باید برای فعالیت و تأیید هویت خود، در سامانه‌ای که به این منظور در کشور راه‌اندازی می‌شود، ثبت‌نام کنند. در این طرح، از پیام‌رسان‌ها، اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی، مرورگر‌ها و موتور‌های جست‌وجو، سرویس‌های ای‌میل، خدمات کلود (ابری) مانند گوگل درایو، خدمات نقشه و مسیریابی مانند گوگل‌مپ و سرویس‌های دیگر، به‌عنوان مهم‌ترین خدمات پایه کاربردی نام برده شده است. آن‌ها همچنین علاوه بر ثبت اطلاعات خود، برای فعالیت در بستر اینترنت باید از مقام ذی‌صلاحی که در این طرح به‌عنوان «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» از آن نام برده شده، مجوز دریافت کنند.

علاوه بر این، خدمات پایه کاربردی خارجی برای عرضه و فعالیت، ناگزیر به معرفی یک نماینده قانونی در کشور و پذیرش تعهداتی هستند که از سوی این کمیسیون به آن‌ها ابلاغ می‌شود. درصورتی که خارجی‌ها این ضوابط را رعایت نکنند، بنا بر بخشی دیگر از این طرح (ماده ۲۷)، باید منتظر مجازات «پالایش (فیلترینگ) و مسدودسازی خدمات» باشند. برخی از کارشناسان حوزه فناوری و اقتصاد بر این باورند که حتی اگر شرکت‌های فناوری دنیا مانند گوگل و فیسبوک به قانون ما تمکین کنند و تصمیم بگیرند که در ایران دفتر نمایندگی تاسیس کنند، از آنجا که با تاسیس نمایندگی، موضوعات مالی مطرح می‌شود، تحریم‌ها و نپیوستن به FATF مانع این اقدام خواهد شد. درصورتی که طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه فضای مجازی» تصویب شود، زندگی روزمره بخش عمده‌ای از ایرانی‌ها به‌طور بالقوه تحت‌تأثیر بخش‌هایی از آن قرار خواهد گرفت.

فیلترینگ در انتظار اینستاگرام، واتساپ و سیگنال!

اکنون توییتر، تلگرام و فیسبوک در ایران فیلتر هستند. با تصویب طرح مزبور، آن دسته از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی که بیش از یک‌درصد کاربران (حدود ۶۰۰ هزار نفر) عضو آن باشند، به‌علت تمکین نکردن از این قانون یا هر علت دیگری که باعث عدم‌فعالیت آن‌ها در ایران شود، فیلتر خواهند شد. در نتیجه، اینستاگرام، واتساپ و احتمالا سیگنال با تصویب این طرح در نوبت فیلترینگ قرار می‌گیرند؛ این در حالی است که بسیاری از مردم با فیلتر شدن تلگرام و همچنین در زمان شیوع کرونا، برای برقراری ارتباط با بستگان، اقوام و دوستان خود در ایران و سراسر جهان به واتساپ گرایش پیدا کردند.

همینطور اینستاگرام به پلتفرمی برای امرارمعاش بخش قابل‌توجهی از مردم تبدیل شد؛ از یک زن سرپرست خانوار که با فروش ترشی و مربا زندگی خود را می‌گذراند گرفته تا آن روستایی که در دورترین نقطه کشور به لطف گسترش پوشش سراسری اینترنت، صنایع‌دستی روستای خود را در معرض نمایش و فروش مشتریان داخلی و خارجی قرار می‌دهد.

سرویس‌های ای‌میل

جی‌میل و یاهو میل را تقریبا همه مردم ایران می‌شناسند. همین سرویس‌ها هم درصورت تصویب طرح جنجالی نمایندگان مجلس و درصورت نداشتن نمایندگی گوگل و یاهو در کشور باید به تیغ فیلترینگ سپرده شوند.با تصویب این طرح، جی‌میل، یاهومیل و بقیه سرویس‌های ای‌میل که بیش از یک‌درصد کاربران از آن استفاده می‌کنند درصورت اخذ نکردن مجوز و نداشتن نمایندگی فیلتر می‌شوند.

موتور‌های جست‌وجو و مرورگر‌ها

اگر روزگاری با تکیه به فرهنگ شفاهی که بین مردم رایج بود، فرزندان پرسش‌های خود را از بزرگ‌تر‌ها می‌پرسیدند، با رواج اینترنت و جست‌وجوگرها، خودمان به‌دنبال پرسش‌هایمان رفتیم. با این حال، موتور‌های جست‌وجوی گوگل، بینگ، یاهو، اینفودات‌کام و مرورگر‌های گوگل‌کروم، فایرفاکس، مایکروسافت اج و هر آنچه با تشخیص این طرح، «اثرگذار» تلقی شود، در تور فیلترینگ گرفتار خواهند شد.

اگر چنین اتفاقی بیفتد چاره‌ای نداریم که از «ذره‌بین»، «یوز» یا «پارسی‌جو» استفاده کنیم که البته آن‌ها هم با یک واسطه فنی، داده‌ها را از گوگل جمع‌آوری می‌کنند. با این حال، باید امیدوار باشیم که موتور‌های جست‌وجوی مورد استفاده پژوهشگران مانند Google Scholar، CiteSeer، GetSITED، BioOne و دیگران از این غربالگری در امان بمانند.

نقشه‌ها و اپ‌استور‌ها

از آنجا که همه سرویس‌های گوگل با شرایط تعیین‌شده در طرح حمایت از کاربران، فیلتر می‌شوند، بنابراین گوگل‌مپ هم از تیغ این قانون در امان نخواهد بود و سرانجام فیلتر می‌شود. همچنین سرویس گوگل‌پلی که بسیاری از کاربران برای دانلود اپلیکیشن به آن مراجعه می‌کنند، در دایره وسیع محدودسازی این طرح قرار خواهد گرفت.

سرویس‌های میزبانی داده

سرویس‌های ابری ازجمله گوگل درایو و وان‌درایو مایکروسافت مورد استفاده میلیون‌ها کاربر در کشور هستند. این سرویس‌های ابری هم اگر مایکروسافت و گوگل در ایران نمایندگی نداشته باشند، براساس این طرح باید به‌طور کلی فیلتر شوند.

لینک کوتاه : https://gilanpishro.ir/?p=10877

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

گزارش خبری از نگاه دوربین شما

۰۶
خرداد
مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

۲۲
دی
آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛آتش سوزی گسترده ای که از ساعت ها پیش‌ در مرز ایران و‌ جمهوری آذربایجان در حال وقوع است ازسمت جمهوری آذربایجان به سمت گیلان در حرکت است.

گزارش ویژه

۰۹
آذر
بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

مخاطب زیاد تاکسی‌های اینترنتی باعث شده که قیمت گذاری‌ها نجومی شود و رانندگان هم از حق و حقوقی بهره‌مند نشوند.

۲۹
شهریور
دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی همچنان در مسیر گرانی و خرید خودروهای‌خارجی هم برای بسیاری به رویایی‌دست‌نیافتنی تبدیل شده‌است. در این‌میان برخی‌جوانان و افراد برای پیشبرد کسب‌ و کارشان یا دوردورکردن با خودروهای‌ لاکچری‌ و لوکس به‌ سراغ‌«اجاره»‌ یا «رنت» خودرو می‌روند و میلیون‌ها تومان بابت آن می‌پردازند.

۱۰
شهریور
شیوع پدیده گراز خوری

شیوع پدیده گراز خوری

گراز هم مانند سایر گونه‌های حیات‌وحش به دست انسان شکار می‌شود و بهانه این شکار، بیشتر جلوگیری از تخریب باغ‌ها و مزارع است حال آنکه خوردن گوشت این حیوان هم به دلایل قبلی اضافه شده است.

گیلان پیشرو در شهرستانها

آخرین اخبار

۰۶
اردیبهشت
درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به کاهش منابع آبی و برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی، شالیکاران گیلان طبق تقویم زراعی اقدام کنند.

۰۶
اردیبهشت
جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود

جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود

یکی از جشنواره‌های پر مخاطب که در طول سالیان گذشته میزبان گردشگران مختلفی از سطح استان و کشور بوده جشنواره بهار نارنج کومله شهرستان لنگرود است.جشنواره ای که امسال طی ۳ روز و با برنامه های مختلف مانند جشنواره کودک، غذا و بازی های بومی محلی برگزار می شود

۰۶
اردیبهشت
توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه

توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشورگفت: بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان از روز شنبه ۸ اردیبهشت بین نوغانداران ۹ شهرستان گیلان توزیع می‌شود.