به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛ معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری در کشور را در سال ۹۸ رقمی معادل ۲ هزار و ۵۰۰ تن و خاویار پرورشی تولید شده را ۱۰ تن اعلام و برای سال ۹۹ جهش تولید در این حوزه را پیش بینی کرده است.
حسین عبدالحی گفت: سالانه به یک تا ۲ میلیون تن بچه ماهی خاویاری در کشور برای توسعه مزارع پرورش این گونه نیاز است و با ورود بخش خصوصی، امسال مشکل تولید بچه ماهی تقریبا حل شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات هم گفت : در طرح توسعه تولید ماهیان خاویاری تا پایان سال ۹۷ تعداد ۷۰ فقره پروانه تأسیس مزارع پرورش ماهیان خاویاری صادر شده است و در سال ۹۸ استان مازندران با تولید ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در ۲۱ مزرعه فعال رتبه اول و استان گیلان با تولید ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در ۴۷ مزرعه فعال رتبه دوم را به خود اختصاص دادند.
ناصر کرمی راد افزود: ۴۷ مزرعه در استان گیلان، ۲۱ مزرعه در مازندران، سه مزرعه در گلستان و بقیه مزارع در استانهای هرمزگان، خوزستان، فارس، قم، یزد، اصفهان، خراسان رضوی، قزوین و مرکزی قرار دارد.
رئیس اداره شیلات تالش اظهار کرد: این شهرستان با تولید ۴۱۳ تن ماهی خاویاری و یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم خاویار در سال به عنوان قطب تولید این ماهی خاویاری در گیلان شناخته می شود و گیلان همچنان رتبه دوم این تولید را در کشور داراست.
رئیس اداره شیلات تالش اظهار کرد: این شهرستان با تولید ۴۱۳ تن ماهی خاویار و یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم خاویار در سال به عنوان قطب تولید ماهی خاویار در گیلان شناخته می شود و گیلان همچنان رتبه دوم این تولید را در کشور داراست.
محمد تقی زمانی گفت: سه مزرعه پرورش ماهی خاویار در تالش فعال است و تا سال بعد هشت مزرعه دیگر وارد چرخه تولید می شود و تاسیسات و تجهیزات این مزارع در حال تهیه و استقرار است.
وی بیان کرد: در مزارع پرورش ماهی خاویاری ۹۲ نفر مشغول بکار هستند و توسعه این مزارع می تواند زمینه اشتغال بیشتر فعالان صنعت شیلات و آبزی پروری را فراهم کند.
رئیس اداره شیلات تالش از راه اندازی مرکز پرورش و تولید ماهی خاویار و بسته بندی گوشت ماهی در روستای میانکوه طی روزهای گذشته خبر داد و گفت: برای راه اندازی این مرکز ۳۰ هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری و زمینه اشتغال مستقیم ۱۵ نفر فراهم شده است.
وی ادامه داد: این مرکز ظرفیت بسته بندی ۱۰۰ کیلوگرم ماهی خاویاری و هزار کیلوگرم گوشت ماهی در روز را دارد و صادرات و ارزآوری از مزایای اقتصادی آن است.
معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات گیلان از تکثیر ۱۶۲ میلیون بچه ماهی در مراکز پرورش آبزیان استان خبر داد و گفت: بیشترین مقدار تکثیر شامل ماهی سفید با ۱۴۱ میلیون قطعه است و ماهی سیم حدود ۱۴ میلیون و سوف حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه تولید می شود.
اکبر ایلدرم افزود: امسال حدود ۳۶ هزار ماهی مولد از انواع ماهیان سپید نظیر شاه کولی، سیاه کولی، کپور تالابی، لای ماهی، اردک ماهی، سوف و سه گونه خاویاری شامل فیل ماهی، قره برون و ازون برون به مراکز تکثیر ماهی داده شده است.
وی ادامه داد: فرایند تکثیر بچه ماهی در سه مرکز شهید انصاری، مرحوم یوسف پور سیاهکل و شهید بهشتی صورت می گیرد و امسال ۱۶۲ میلیون بچه ماهی در منابع آبی استان شامل رودخانه های شیلاتی از جمله خشکرود، سپید رود، چلوند، حویق، خاله سرا، لمیر و تالاب انزلی رهاسازی شده است.
معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات گیلان متذکر شد: حاصل تکثیر ماهی های مولد هر رودخانه را به همان رودخانه باز می گردانیم تا فرایند طبیعی تکثیر حاصل شود و رهاسازی بچه ماهی ها از اواسط بهار تا نیمه شهریور طول می کشد.