♥0

چک‌های غیرصیادی تنها تا ۶ ماه آینده و فقط در بانک صادرکننده نقد می‌شوند

  • کد خبر : 29740
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
چک‌های غیرصیادی تنها تا ۶ ماه آینده و فقط در بانک صادرکننده نقد می‌شوند

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: چک‌های غیرصیادی باقی مانده در کشور، تنها تا ۶ ماه دیگر و فقط در بانک صادرکننده چک می‌توانند نقد شوند و امکان نقدشوندگی در دیگر بانک‌ها را ندارند.

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛ یکی از ابزارهای مهم پرداخت چک است، اما در سال‌های اخیر، چک اعتبار خود را از داده بود و به جای آنکه فرآیند انجام معاملات را تسهیل کند، موجب ایجاد مشکل برای مردم و کسب و کارها شده بود و بسیاری از پرونده‌ها در دستگاه‌های قضایی مربوط به افرادی بود که به اصطلاح چک بی‌محل داشتند.

با کمرنگ شدن اعتبار چک به عنوان ابزار پرداخت در معاملات، بحث اصلاح قانون صدور چک مطرح شد و پس از سه سال سرانجام در سال ۱۴۰۰ به طور رسمی اجرا شد. این قانون در مدت کوتاه کمتر از یک سال توانست آمار چک‌های برگشتی را تا حد بسیاری کاهش دهد، اما در یک سال گذشته ثبت چک‌های الکترونیکی مخاطراتی را برای مشتریان به خصوص در شهرهای کوچک فراهم کرده است و برخی از این وضعیت سوءاستفاده کرده و برای ثبت چک مبالغی را از افراد دریافت می‌کنند.

«مهران محرمیان» معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص اظهار داشت: صدور و وصول چک در سال‌های گذشته در فرآیند خاصی انجام می‌شده و شفاف نبوده است.

وی افزود: یک برگ چک در سال‌های گذشته بدون اینکه در جایی ثبت شود، بین افراد مختلف دست به دست می‌شده است و معضلاتی را برای فرد به وجود آورده بود؛ برای نمونه می‌توان به فرارهای مالیاتی اشاره کرد و تنها راه رفع این معضلات ایجاد شفافیت بود.

محرمیان بیان کرد: در فرآیند چک‌های دیجیتال که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، چک باید در سامانه چکاد و به کمک گوشی تلفن همراه یا رایانه ثبت شود و طبیعی است که بسیاری از افراد به خصوص مردم ما در شهرستان‌ها با فرآیند کار آشنا نباشند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: برای رفع مشکلاتی از این دست، بانک‌ها را ملزم کردیم که نرم‌افزارهای خود را برای کاربرهای مهمان نیز فعال کنند و مهم‌تر اینکه ثبت چک را به نرم‌افزارهای دیگر منتقل کردیم و امکان ثبت چک در اپلیکیشن‌های بزرگ فراهم کردیم.

وی گفت:رصدهای دقیقی در این موضوع داریم و افراد می‌توانند شکایت خود در این خصوص را ثبت کنند و از سوی دیگر تمام شعب بانکی در سراسر کشور وظیفه دارند برای ثبت چک مشتریان خود اقدامات لازم را انجام دهند.

لینک کوتاه : https://gilanpishro.ir/?p=29740

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

گزارش خبری از نگاه دوربین شما

۰۶
خرداد
مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

۲۲
دی
آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛آتش سوزی گسترده ای که از ساعت ها پیش‌ در مرز ایران و‌ جمهوری آذربایجان در حال وقوع است ازسمت جمهوری آذربایجان به سمت گیلان در حرکت است.

گزارش ویژه

۰۹
آذر
بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

مخاطب زیاد تاکسی‌های اینترنتی باعث شده که قیمت گذاری‌ها نجومی شود و رانندگان هم از حق و حقوقی بهره‌مند نشوند.

۲۹
شهریور
دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی همچنان در مسیر گرانی و خرید خودروهای‌خارجی هم برای بسیاری به رویایی‌دست‌نیافتنی تبدیل شده‌است. در این‌میان برخی‌جوانان و افراد برای پیشبرد کسب‌ و کارشان یا دوردورکردن با خودروهای‌ لاکچری‌ و لوکس به‌ سراغ‌«اجاره»‌ یا «رنت» خودرو می‌روند و میلیون‌ها تومان بابت آن می‌پردازند.

۱۰
شهریور
شیوع پدیده گراز خوری

شیوع پدیده گراز خوری

گراز هم مانند سایر گونه‌های حیات‌وحش به دست انسان شکار می‌شود و بهانه این شکار، بیشتر جلوگیری از تخریب باغ‌ها و مزارع است حال آنکه خوردن گوشت این حیوان هم به دلایل قبلی اضافه شده است.

گیلان پیشرو در شهرستانها

آخرین اخبار

۰۹
مهر
۸۱۵ هزار بیمه شده روستایی در گیلان، تحت پوشش پزشک خانواده

۸۱۵ هزار بیمه شده روستایی در گیلان، تحت پوشش پزشک خانواده

مدیرکل بیمه سلامت گیلان گفت: ۸۱۵ هزار گیلانی بیمه شده در استان را روستاییان تشکیل می‌دهند که از طریق پزشک خانواده و نظام ارجاع خدمات پزشکی را دریافت می‌کنند.

۰۹
مهر
آغاز برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان

آغاز برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان

رییس جهاد کشاورزی گیلان بابیان اینکه برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان آغاز شده است، گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۴هزار و ۳۰۰تن انار از باغات این استان برداشت شود.

۰۷
مهر
دانشجوی گیلانی، نجاتبخش بیماران نیازمند پیوند

دانشجوی گیلانی، نجاتبخش بیماران نیازمند پیوند

اعضای بدن محمدامین یوسف‌زاده، دانشجوی اهل رشت با رضایت خانواده ایثارگرش به بیماران نیازمند اهدا شد.