♥0

طول کارشناسی ارشد یکسال و دکتری به ۳ سال کاهش می‌یابد

  • کد خبر : 43524
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷
طول کارشناسی ارشد یکسال و دکتری به ۳ سال کاهش می‌یابد

وزیر علوم گفت: با اقدامات جدید، طول دوره کارشناسی ارشد یک سال می شود و ترم سوم باید پایان نامه داده شود. تعداد واحدها هم کم می شوند. دکتری نیز از ۴ سال به ۳ سال تقلیل داده خواهد شد.

 حسین سیمایی صراف در جمع نمایندگان تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه های دانشجویی با اشاره به رویکردهای جدید این وزارتخانه در حوزه فناوری و پژوهش گفت: برای فناوری اولین بار فصلی را گشوده ایم که اگر استادی دو مقاله خوب و یک اختراع خوب داشت یا بحرانی مانند کرونا پیش آمد و واکسنی را کشف کرد؛ آن واکسن را که اختراع استاد دانشگاه است باید ببنیم در واقع ما باید تأثیرگذاری اجتماعی اساتید دانشگاه را مشاهده کنیم.

وزیر علوم، با بیان اینکه در بخش آموزش طرح کاهش سنوات تحصیلی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با اقدامات جدید، طول دوره کارشناسی ارشد یک سال می شود و ترم سوم باید پایان نامه داده شود. تعداد واحدها هم کم می شوند. دکتری نیز از ۴ سال تقلیل به ۳ سال تقلیل داده خواهد شد و بناست به جای امتحان جامع ۳ جایگزین به دانشجو داده شود، اگر دانشجو نتوانست آن ها را انجام دهد باید امتحان جامع دهد.

وی اضافه کرد: به جای آزمون جامع دانشجو در دوره دکتری یک مقاله پژوهشی یا اختراع می تواند داشته باشد. چرا که دانشجو یک سال وقت می گذارد تا آماده امتحان جامع شود؛ همین زمان را می تواند وقت بگذارد و تولید علم انجام دهد.

سیمایی با انتقاد از انبوه مقررات زائد در دانشگاه ها اظهار کرد: من بسیار متأسفم از این که دانشگاه هم مثل بعضی از سازمان های اداری کشور پر از مقررات دست و پاگیر است. یک کارگروه «تسهیل و مقررات زدایی» ایجاد کرده و گفته ایم در این کارگروه خود دانشجویان باشند؛ ۳ دانشجو، یک معاون آموزشی و یک حقوق دان در این کارگروه گرد هم بیایند و ببینند کدام مقررات زائد است، حذفش کنند.

وی افزود: بیشترین شکایتی که به من می شود، از همین مقررات زائد است که من می بینم حق با دانشجو است. مثال های فراوانی در ذهن دارم که برای دانشجویان و خانواده ها هزینه مالی ایجاد می کند، وقت شان را می گیرد و اعصاب شان را خورد می کند.

سیمایی سپس درباره وضعیت پژوهشگاه ها گفت: از برکات انقلاب اسلامی این بود که بعد از انقلاب پژوهش به دانشگاه ها آمد و جایگاه مهمی در کنار آموزش پیدا کرد و یکی از شاخص های ارزیابی استادان قرار گرفت. نشریه ها به روی کار آمدند، پژوهشگاه ها درست شدند. اما الآن به جایی رسیدیم که فکر می کنیم یک خلائی داریم. این پژوهش ها قرار بود خروجی شان حل مسائل کشور شود. ضمن این که بسیاری از این پژوهش ها لازم و ضروری است اما یک نقطه ضعف دارد که بعضی از این ها برون دادشان حل مسئله نیست.

وزیر علوم افزود: به همین دلیل با استفاده از ظرفیت قانونی ماه ها کار کردیم و قوانین و سیاست های نهادی جدید که البته در دنیا وجود دارد اما در کشور ما جدید است، به نام اندیشکده تدوین کردیم. اندیشکده با پژوهشکده فرق دارد؛ اندیشکده مسئله و پروژه محور است. یک مسئله می آید و حل می شود، مسئله بعدی می آید.

وی درباره حوزه حکمرانی آب اظهار کرد: سال ها دانشگاه ها هشدارها را داده بودند اما چون حکمرانی علمی نبوده است حرفی گوش داده نشده است. یا همین امروز درباره آسیب های اجتماعی مطالعات و پژوهش های فراوانی صورت گرفته شده است اما خارج از دانشگاه گوش داده نمی شود. قبول کنیم صدای دانشگاه ها را خوب گوش نمی دهیم.

سیمایی درباره دستاوردهای فناوری گفت: امروز ۲ هزار محصول تحریمی ما در پارک های علم و فناوری در حال تولید هستند و دانشگاه ها ۴ هزار قرارداد با صنایع دفاعی بسته اند. از نمایندگان تشکل های دانشجویی درخواست می کنم پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری راوی نقاط قوت آموزش عالی و دانشگاه ها باشند. حکمرانی ما گاهی اوقات حکمرانی عالمان بوده است اما علمی نبوده است.

وی افزود: در همین منطقه ما یک دانشگاه ½ میلیارد دلار بودجه دارد در صورتی که بودجه کل آموزش عالی ما حدود ۷۰۰ میلیون دلار است و این ۲۵ صدم از GDP ما طبق گزارش های مرکز پژوهش های مجلس است؛ درحالی که رژیم اشغالگر صهیونیستی ۵ درصد GDP خودش را به دانشگاه اختصاص داده است.

وزیر علوم تأکید کرد: کمی با دانشگاه ها مهربان تر باشید. با این وضعیت بودجه و اعتبارات باید به استادان و دانشجویان افتخار کنیم که با امیدواری، عشق و نشاط و تعهد کار می کنند.

وزیر علوم، درباره برنامه های فرهنگی دانشگاه نیز گفت: دانشگاه برای ارتقای فرهنگی و دینی هم برنامه دارد و باید توجه داشته باشیم اختلاف نظر اشکالی ندارد اما باید به دور از برچسب زنی با هم گفت وگو کنیم. بیاییم برای منافع ملی و راه حل ها توافق کنیم. این مشکل وجود دارد که گاهی روی کلان پروژه های کشور توافق نیست.

وی در پایان گفت: امروز مشاهده می کنیم دانشجو نمی خواهد در دانشگاه حضور مستمر داشته باشد و می خواهد وقت خودش را بیرون از دانشگاه بگذارد، در صورتی که ما باید شرایطی را در دانشگاه فراهم کنیم که تفریح در دانشگاه برای دانشجو تعریف شود. نکته دیگر این که دانشگاه را با اتفاقات استثنا و خاص هویت سازی نکنیم و اگر اتفاقی رخ می دهد آن را تبدیل به هویت دانشگاه جمهوری اسلامی نکنیم. دشمن بعد از جنگ دوازده روزه برای اغتشاش و به هم ریختن کشور برنامه ریزی کرده است که باید مراقبت کرد از دانشگاه این اتفاق رخ ندهد. نباید از رشد، تعالی و پیشرفت علمی کشور غفلت نکنیم به خصوص اینکه رقبای ما با سرعت در حال پیشرفت هستند.

لینک کوتاه : https://gilanpishro.ir/?p=43524

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

گزارش خبری از نگاه دوربین شما

۰۶
خرداد
مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

۲۲
دی
آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛آتش سوزی گسترده ای که از ساعت ها پیش‌ در مرز ایران و‌ جمهوری آذربایجان در حال وقوع است ازسمت جمهوری آذربایجان به سمت گیلان در حرکت است.

گزارش ویژه

۰۹
آذر
بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

مخاطب زیاد تاکسی‌های اینترنتی باعث شده که قیمت گذاری‌ها نجومی شود و رانندگان هم از حق و حقوقی بهره‌مند نشوند.

۲۹
شهریور
دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی همچنان در مسیر گرانی و خرید خودروهای‌خارجی هم برای بسیاری به رویایی‌دست‌نیافتنی تبدیل شده‌است. در این‌میان برخی‌جوانان و افراد برای پیشبرد کسب‌ و کارشان یا دوردورکردن با خودروهای‌ لاکچری‌ و لوکس به‌ سراغ‌«اجاره»‌ یا «رنت» خودرو می‌روند و میلیون‌ها تومان بابت آن می‌پردازند.

۱۰
شهریور
شیوع پدیده گراز خوری

شیوع پدیده گراز خوری

گراز هم مانند سایر گونه‌های حیات‌وحش به دست انسان شکار می‌شود و بهانه این شکار، بیشتر جلوگیری از تخریب باغ‌ها و مزارع است حال آنکه خوردن گوشت این حیوان هم به دلایل قبلی اضافه شده است.

گیلان پیشرو در شهرستانها

آخرین اخبار

۰۹
مهر
۸۱۵ هزار بیمه شده روستایی در گیلان، تحت پوشش پزشک خانواده

۸۱۵ هزار بیمه شده روستایی در گیلان، تحت پوشش پزشک خانواده

مدیرکل بیمه سلامت گیلان گفت: ۸۱۵ هزار گیلانی بیمه شده در استان را روستاییان تشکیل می‌دهند که از طریق پزشک خانواده و نظام ارجاع خدمات پزشکی را دریافت می‌کنند.

۰۹
مهر
آغاز برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان

آغاز برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان

رییس جهاد کشاورزی گیلان بابیان اینکه برداشت نوبرانه انار از باغات گیلان آغاز شده است، گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۴هزار و ۳۰۰تن انار از باغات این استان برداشت شود.

۰۷
مهر
دانشجوی گیلانی، نجاتبخش بیماران نیازمند پیوند

دانشجوی گیلانی، نجاتبخش بیماران نیازمند پیوند

اعضای بدن محمدامین یوسف‌زاده، دانشجوی اهل رشت با رضایت خانواده ایثارگرش به بیماران نیازمند اهدا شد.