یاسر دستمالچیان ضمن اعلام برگزاری جلسه ای با حضور ادارات کل راه و شهرسازی استان های سراسر کشور، نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت، نماینده اتاق اصناف، نماینده سازمان امور مالیاتی و روسای اتحادیه های بنگاه های معاملات املاک در ساختمان دادمان به تشریح برخی از تصمیمات اخذ شده در این نشست پرداخت.
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات با تاکید بر اینکه طبق ماده یک قانون ساماندهی بازار املاک و مستغلات معافیت های مالیاتی برای افرادی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت می کنند در نظر گرفته شده است، توضیح داد: موجران و مستاجرانی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند طبق تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم شامل معافیت مالیاتی می شوند که این مالیات برای مالکان تهرانی واحدهای تا ۱۵۰ متر مربع و برای مالکانی که در سایر مراکز استان ها هستند، واحدهای تا ۲۰۰ مترمربع را شامل می شود.
وی ادامه داد: همچنین مالکانی که متراژ واحدهای مسکونی مورد اجاره آنها بیش از ۱۵۰ متر در تهران و بیش از ۲۰۰ متر در سایر مراکز استان هاست چنانچه قرارداد واحدهای خود را بلندمدت منعقد کنند برای معاملات ۲ ساله تا ۷۰ درصد و برای معاملات ۳ ساله تا ۱۰۰ درصد مشمول مالیات خواهند شد. همچنین این دسته از مالکان چنانچه واحدهای مسکونی خود را به خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر و یا خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی و یا سه دهک پایین درآمدی اجاره بدهند مشمول ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی می شوند.
الزام بنگاه های معاملات املاک به عقد قراردادهای اجاره با سقف مصوب
دستمالچیان با بیان اینکه با توجه به اینکه سقف افزایش اجاره بها ابلاغ و به زودی لازم الاجرا می شود، گفت: طبق ماده ۷ قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره بها، بنگاه های معاملات املاک ملزم هستند در قراردادهایی را که می خواهند ثبت کنند سقف افزایش اجاره بها را در نظر بگیرند. موجران توجه داشته باشند چنانچه سقف افزایش اجاره بها را رعایت نکنند معافیت های مالیاتی مشمول حال آنها نمی شود و مستاجر تا ۵ سال بعد از انعقاد قرارداد حق شکایت از موجر در مرجع صالح را دارد و بعد از طی مراحل آن، اضافه دریافت به مستاجر عودت داده می شود و مستاجر سه برابر مبلغ غیر مجاز افزایش اجاره بهای یک ماه، جریمه در حق دولت محکوم می شود.
بنگاه های معاملات املاک مجهز به دستگاه کارت خوان اندروید می شوند
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی از مجهز شدن اتحادیه بنگاه های معاملات املاک به دستگاه های کارت خوان اندروید برای شفافیت در پرداخت ها خبر داد و افزود: یکی از اتحادیه ها، دستگاه های کارت خوان اندروید مطابق ضوابط سازمان امور مالیاتی تنظیم کردند که در پرداخت شفافیت ایجاد می کند. مقرر شد تا سایر روسای اتحادیه ها با همکاری سازمان امور مالیاتی در مراکز استان ها و در همکاری با این شرکت این کار را در مراکز استان ها انجام دهند تا در پرداخت مالیات ها تسهیلگری انجام شود و بتوانند به راحتی از طریق این کارت خوان ها با سازمان امور مالیاتی تعامل برقرار کنند.
به گفته وی، طبق تبصره ۳ ماده ۷ قانون ساماندهی بازار زمین، املاک و اجاره، حق الزحمه هریک از خدمات مشاوران املاک توسط سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور محاسبه و به صورت خودکار در قراردادها و مبایعه نامه ها ثبت می شود. مشاوران املاک موظف هستند حق الزحمه را حداکثر تا مبلغ محاسبه شده توسط این سامانه و به وسیله دستگاه کارت خوان متصل به سامانه امور مالیاتی کشور اخذ کنند.