تیتر اخبار

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه جزئیات طرح جدید فروش سایپا اعلام شد استقرار هوای خنک تا چهارشنبه در گیلان آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور؟! نجات مرد ۳۸ ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان راه اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها درگیلان استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان جزئیات جدید از ممنوعیت خرید و فروش امتیاز مسکن ملی قایقران گیلانی المپیکی شد سامانه بارشی در راه گیلان رتبه نخست گیلان در تولید مرغ اجداد در کشور عملیات «وعده صادق» نشان داد رژیم صهیونیستی سست‌تر از آن چیزیست که دنیا فکر می‌کند تمدید مهلت بیمه محصولات باغی گیلان همراه داشتن کدام داروها در حج و عمره ممنوع است؟ سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان ثبت سفارش کتاب های سال تحصیلی جدید آغاز شد

0

کاربرد هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی چیست؟

  • کد خبر : 16000
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸
کاربرد هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی چیست؟

هوش مصنوعی یک فناوری جدید است که اکنون در صنعت کشاورزی و کشت محصولات بهتر مورد استفاده قرار می گیرد.

کشاورزی یکی از قدیمی‌ترین و بدون شک مهم‌ترین فعالیت‌های بشر در طول زمان بوده است. مردم در طی سال‌های مختلف راه طولانی را در نحوه کشاورزی و رشد محصولات با معرفی فناوری‌های حرفه‌ای پیموده اند. پیشرفت‌های این حوزه از انقلاب کشاورزی تا دوران مدرن، گواهی بر این است که بشر برای تولید غذا چه کار‌هایی را انجام داده است. بنیادی وجود دارد که به عنوان طرفدار روش‌های کشاورزی پایدار، از ابزار‌ها و روش‌های سنتی و جدید پشتیبانی می‌کند. یکی از زمینه‌های امیدوارکننده استفاده از هوش مصنوعی (AI) برای بهبود عملکرد کشاورزی، کیفیت و پایداری زمین و آب است.

صنعت کشاورزی

هوش مصنوعی چیست؟

یک تعریف متداول از AI عبارت است از «توانایی یک سیستم یا یک ربات در انجام کار‌هایی که معمولاً انسان از پس آن بر نمی‌آید و این امر توسط رایانه کنترل می‌شود.» هدف از هوش مصنوعی حمایت و تسریع در تصمیم گیری انسان است و قرار نیست جایگزین آن باشد. هوش مصنوعی در درجه اول این کار را با کشف داده‌های هوشمند به عنوان مثال، همبستگی‌ها و تشخیص الگو، تجسم مانند نمودار‌ها و داشبوردها، یادگیری ماشینی و کدگذاری سیستم و قابلیت‌های پیش‌بینی پیشرفته انجام می‌دهد. از نمونه‌های هوش مصنوعی در زندگی روزمره می‌توان به دستیار‌های شخصی دیجیتال (مانند سیری)، خرید و تبلیغات آنلاین، امنیت سایبری، ترجمه زبان و تشخیص اخبار جعلی اشاره کرد.

کشاورزی برای کمک به تولید محصولات سالم تر، کنترل آفات، نظارت بر خاک و شرایط رشد، سازماندهی داده ها، کمک به حجم کار و بهبود طیف گسترده‌ای از وظایف مرتبط با کشاورزی در کل زنجیره تامین مواد غذایی، به استفاده از هوش مصنوعی روی آورده است. هوش مصنوعی به کشاورزان در کشت محصولات سودآور و پایدار با ارائه راهنمایی‌های مناسب در مورد مدیریت آب، نوع محصولی که باید کشت شود، کاشت بهینه، کنترل حملات آفات و مدیریت تغذیه کمک می‌کند.

هوش مصنوعی

کارایی هوش مصنوعی در کشاورزی

با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین و بررسی تصاویر گرفته شده توسط ماهواره‌ها و پهپادها، فناوری‌های مجهز به هوش مصنوعی شرایط آب و هوایی را پیش‌بینی، پایداری محصول را تجزیه و تحلیل و مزارع را از نظر وجود بیماری‌ها یا آفات و تغذیه ضعیف گیاهان در مزارع با استفاده از داده‌هایی مانند دما، بارندگی و باد ارزیابی می‌کنند. علاوه بر این، هوش مصنوعی به بهبود ژنتیک بذر و توسعه ماشین آلات کشاورزی کارآمدتر کمک می‌کند. با چنین راه حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، کشاورزان می‌توانند نیاز‌های جهان را برای افزایش مواد غذایی پایدار بدون کاهش منابع طبیعی گرانبها برآورده کنند.

استارتاپ PEAT چه کاری انجام می دهد؟

نوع و تغذیه خاک عامل مهمی در نوع و کیفیت محصولی است که کشت می‌شود. تعیین کیفیت خاک می‌تواند بسیار دشوار باشد. یک استارتاپ فناوری مستقر در آلمان به نام PEAT یک برنامه کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی به نام Plantix را توسعه داده است که می‌تواند کمبود مواد مغذی در خاک از جمله آفات و بیماری‌های گیاهی را شناسایی کند. این برنامه از فناوری مبتنی بر تشخیص تصویر استفاده می‌کند.

کشاورزی مدرن

با ثبت تصاویر گیاهان با استفاده از تلفن‌های هوشمند، کشاورزان می‌توانند ایده بگیرند که کدام کود بیشتر به بهبود کیفیت برداشت کمک می‌کند. شرکت Trace Genomics یکی دیگر از شرکت‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی است که به کشاورزان در تجزیه و تحلیل خاک کمک می‌کند. چنین برنامه‌هایی به کشاورزان کمک می‌کند تا وضعیت سلامت خاک و محصول را زیر نظر داشته باشند و محصولات سالم با سطح بهره وری بالاتر تولید کنند.

داده‌هایی که توسط حسگر‌ها و پهپاد‌های هوشمند ضبط می‌شوند، مجموعه‌ جدیدی از اطلاعات را در اختیار کارشناسان کشاورزی قرار می‌دهند. اکنون می‌توان داده‌های حسگر درباره رطوبت، کود و سطوح مواد مغذی طبیعی را برای تجزیه و تحلیل الگو‌های رشد هر محصول در طول زمان ترکیب کرد. یادگیری ماشینی یک فناوری عالی برای ترکیب مجموعه‌ داده‌های عظیم و ارائه توصیه‌هایی برای بهینه‌سازی عملکرد محصول است.

نحوه تشخیص آفات  توسط سیستم‌های هوش مصنوعی

آفات یکی از بدترین دشمنانی هستند که به کشاورزان آسیب می‌رسانند. سیستم‌های هوش مصنوعی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و الگوریتم‌ها، داده‌های تاریخی را مقایسه و می‌توانند تشخیص دهند که آیا حشره‌ای در زمین وجود دارد یا خیر. هشدار‌ها به گوشی‌های هوشمند کشاورز ارسال می‌شود تا بتواند اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهد و از ترکیبی بهینه از راه حل‌های کنترل آفات استفاده کنند. سازمان ملل و آژانس‌های بین‌المللی با استفاده از داده‌های پهپاد‌های بدون سرنشین و حسگر‌های درون زمینی برای بهبود مدیریت آفات اقداماتی را انجام داده اند.

شناخت آفات

کشاورزان با استفاده از هوش مصنوعی، داده‌های دوربین مادون قرمز و هواپیما‌های بدون سرنشین همراه با حسگر می‌توانند سطح سلامت نسبی گیاهان را پایش و هجوم آفات را قبل از وقوع آن پیش‌بینی و شناسایی کنند. در واقع، بسیاری از شرکت‌ها با بهره گیری از هوش مصنوعی قصد دارند به کشاورزان کمک کنند تا استفاده از مواد شیمیایی را کاهش دهند که این عمل در نتیجه منجر به آب، هوا، خاک و زیستگاه حیات‌وحش سالم‌تر می‌شود.

آب کمیاب‌ترین منبع در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی است، به ویژه در جوامعی که بیشتر به کشاورزی به عنوان تجارت اصلی خود متکی هستند. کارآمد بودن در استفاده از آن می‌تواند به معنای تفاوت بین سوددهی یا عدم سوددهی مزرعه یا عملیات کشاورزی باشد. برنامه ریزی خطی اغلب برای محاسبه مقدار بهینه آب مورد نیاز یک مزرعه یا محصول معین برای رسیدن به سطح عملکرد قابل قبول استفاده می‌شود. الگوریتم‌های یادگیری ماشینی برای حصول اطمینان از دریافت آب کافی در مزارع و محصولات کشاورزی برای بهینه‌سازی عملکردشان ایده‌آل هستند.

ژنتیک بذر بهره وری را بهبود بخشیده، نیاز به کنترل بیماری‌ها و آفات و آبیاری را کاهش می‌دهد، بنابراین بسیاری از مردم بر این باورند که هوش مصنوعی منجر به بهبود ژنتیک بذر خواهد شد. تحقیقات UChicago نشان می‌دهد که با افزودن ژن کد کننده پروتئینی به نام FTO و پیشرفت جدید RNA، عملکرد گیاهانی، چون برنج و سیب زمینی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد و تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که گیاهان سرعت فتوسنتز خود را بیشتر کرده اند.

بهبود ژنتیک بذر

لینک کوتاه : https://gilanpishro.ir/?p=16000

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

گزارش خبری از نگاه دوربین شما

۰۶
خرداد
مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

مشکلات یکی از شهروندان منطقه حمیدیان رشت در خصوص عدم رسیدگی برای جمع آوری زباله و تجمع آلودگی ها

۲۲
دی
آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

آتش سوزی مهیب در جنگل های حیران

به گزارش پایگاه خبری گیلان پیشرو؛آتش سوزی گسترده ای که از ساعت ها پیش‌ در مرز ایران و‌ جمهوری آذربایجان در حال وقوع است ازسمت جمهوری آذربایجان به سمت گیلان در حرکت است.

گزارش ویژه

۰۹
آذر
بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

بازار داغ تاکسی‌ های اینترنتی بی قید و بند

مخاطب زیاد تاکسی‌های اینترنتی باعث شده که قیمت گذاری‌ها نجومی شود و رانندگان هم از حق و حقوقی بهره‌مند نشوند.

۲۹
شهریور
دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

دوردور با مازاراتی و بنز اجاره‌ای در تهران | رنت روزانه خودرو از ۷ تا ۱۵ میلیون تومان

قیمت خودروهای داخلی همچنان در مسیر گرانی و خرید خودروهای‌خارجی هم برای بسیاری به رویایی‌دست‌نیافتنی تبدیل شده‌است. در این‌میان برخی‌جوانان و افراد برای پیشبرد کسب‌ و کارشان یا دوردورکردن با خودروهای‌ لاکچری‌ و لوکس به‌ سراغ‌«اجاره»‌ یا «رنت» خودرو می‌روند و میلیون‌ها تومان بابت آن می‌پردازند.

۱۰
شهریور
شیوع پدیده گراز خوری

شیوع پدیده گراز خوری

گراز هم مانند سایر گونه‌های حیات‌وحش به دست انسان شکار می‌شود و بهانه این شکار، بیشتر جلوگیری از تخریب باغ‌ها و مزارع است حال آنکه خوردن گوشت این حیوان هم به دلایل قبلی اضافه شده است.

گیلان پیشرو در شهرستانها

آخرین اخبار

۰۶
اردیبهشت
درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به کاهش منابع آبی و برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی، شالیکاران گیلان طبق تقویم زراعی اقدام کنند.

۰۶
اردیبهشت
جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود

جزئیات جشنواره ۳ روزه ی بهار نارنج در کومله لنگرود

یکی از جشنواره‌های پر مخاطب که در طول سالیان گذشته میزبان گردشگران مختلفی از سطح استان و کشور بوده جشنواره بهار نارنج کومله شهرستان لنگرود است.جشنواره ای که امسال طی ۳ روز و با برنامه های مختلف مانند جشنواره کودک، غذا و بازی های بومی محلی برگزار می شود

۰۶
اردیبهشت
توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه

توزیع تخم نوغان در ۹ شهرستان گیلان از شنبه

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشورگفت: بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان از روز شنبه ۸ اردیبهشت بین نوغانداران ۹ شهرستان گیلان توزیع می‌شود.